FAQ

Wat is het doel van het Virgo Introductiekamp?

Het doel van het Virgo Introductiekamp is om jou als aankomend student van Avans Hogeschool kennis te laten maken met de stad Breda, het studentenleven in Breda, medestudenten van Avans Hogeschool en studentenvereniging Virgo.

Ik ga (nog) niet op kamers, heeft het dan wel zin om deel te nemen?

Natuurlijk! Ook al woon je niet in Breda of ga je niet in Breda wonen, je zult nog steeds veel tijd in deze stad gaan doorbrengen. Door deel te nemen aan het introductiekamp kun je de stad op een leuke manier leren kennen.

Voor wie is het Virgo introductiekamp?

Het Virgo introductiekamp wordt georganiseerd voor iedereen die gaat studeren aan Avans Hogeschool in Breda. Let er op dat dit geen verplicht introductiekamp is en dat een aantal opleidingen mogelijk in deze week ook een eigen introductie verzorgen.

Ik ga wel studeren aan Avans, maar niet in Breda. Kan ik dan alsnog mee?

Nee, het introductiekamp is uitsluitend bedoeld voor voltijd studenten van Avans Hogeschool Breda.

Wanneer is het introductiekamp?

Het introductiekamp vindt plaats van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus. Op maandagochtend wordt je rond 10.00 uur verwacht en vrijdagmiddag rond 12.00 uur is het introductiekamp alweer afgelopen. De exacte begintijd krijg je later toegestuurd.

Waar vindt het introductiekamp plaats?

Het introductiekamp zal plaats vinden bij BRESS op de Nieuwe Inslag 99 te Breda.

Hoe kom ik bij de kamplocatie?

Het vervoer om bij de kamplocatie te komen zal zelf geregeld moeten worden. Het adres is Nieuwe Inslag 99 te Breda. Kom je met het openbaar vervoer? Na aankomst op Breda centraal zijn er verschillende bussen die richting BRESS gaan, zoals bus 130, 325, 326, 327, 401, 402 uitstappen bij bushalte Bijster, vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen.

Wat moet ik allemaal meenemen naar het Virgo Introductiekamp?

Iedereen ontvangt een bagagelijst waarop precies staat wat je allemaal mee moet nemen. Staat het niet op de lijst, dan kun je aannemen dat je het ook niet nodig gaat hebben tijdens het introductiekamp.

Waarom moet ik een fiets meenemen tijdens kamp?

De fiets is van belang doordat er verschillende programma’s zullen zijn waarbij er naar de locatie gefietst moet worden. Als je geen eigen fiets mee kunt nemen, kun je een fiets huren. Dit kun je bij je inschrijving van het introductiekamp aangeven. De kosten voor het fietsverhuur zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld voor het introductiekamp.

Is het nodig om een tent mee te nemen?

Nee, we zullen verblijven in de gymzaal van BRESS, een sportcentrum aan de Nieuwe Inslag 99 in Breda. Een eenpersoons(lucht)bed en slaapzak is wel van belang.

Wat voor kleren moet ik meenemen?

Tijdens introductiekamp zal ten allen tijde het kampshirt zichtbaar gedragen moeten worden, het is dus niet nodig om veel shirts mee te nemen. Op het introductiekamp kan het weer wel variëren, houd hier dan met inpakken ook rekening mee! Het kampshirt zal altijd zichtbaar gedragen moeten worden, denk dus ook aan shirts met lange mouwen of truien die hieronder passen. Verder staan alle benodigdheden voor het introductiekamp op onze bagagelijst.  

Kan ik mijn telefoon opladen tijdens het introductiekamp?

Er is geen mogelijkheid om je telefoon op te laden tijdens het introductiekamp. Als je je telefoon toch wilt opladen, zul je zelf voor die mogelijkheid moeten zorgen door middel van bijvoorbeeld een powerbank. Op deze manier ben je zelf gegarandeerd van een werkende telefoon om in contact te blijven met anderen en kun je alle mooie herinneringen blijven vastleggen.

Moet ik contant geld meenemen of is mijn pinpas voldoende?

Er zal niet altijd een pinautomaat in de buurt zijn dus het is altijd handig om van tevoren al wat contant geld mee te nemen naar het introductiekamp.

Drinken wordt betaald door middel van munten. De munten kunnen tijdens het introductiekamp aangeschaft worden met zowel je pinpas als contant geld.

Wordt er voor eten en drinken gezorgd tijdens het introductiekamp?

Voor ontbijt, lunch en avondeten wordt gezorgd. Drinken en eventuele extra boodschappen zijn voor eigen rekening.

Ik heb een allergie en/of volg een dieet, wordt hier rekening mee gehouden?

Dit kan worden aangegeven onder “allergieën/dieet” bij je inschrijving van het introductiekamp. Jouw eten zal hierop worden aangepast. Daarnaast worden de begeleiders (mentoren) hierover geïnformeerd en wordt er rekening gehouden tijdens de organisatie van de activiteiten.

Sta ik er tijdens het introductiekamp alleen voor?

Nee, natuurlijk niet! Als deelnemer aan het introductiekamp maak je deel uit van een groepje van ongeveer 10 à 15 studenten. Elk groepje zal de hele week worden begeleid door een mentor, een ouderejaars student en eveneens lid van studentenvereniging Virgo, waarbij je terecht kunt met al je vragen. Daarnaast is het introductiekamp een mooie gelegenheid om alvast je studiegenoten te leren kennen voordat je aan jouw eerste studentenjaar begint.

Waar kan ik met mijn vragen terecht tijdens het introductiekamp?

Op de eerste plaats kun je bij je mentor terecht met je vragen, mochten er vragen zijn waarbij je mentor je niet kan helpen zal deze je doorverwijzen naar de kampstaf, dit zijn de organisatoren van het kamp. Zij staan ten alle tijden voor je klaar.

Hoe wordt omgegaan met alcohol en drugs gedurende het introductiekamp?

Tijdens het introductiekamp is er de mogelijkheid om alcoholische dranken te kopen, maar er zijn altijd alcoholvrije alternatieven verkrijgbaar. Aan intro’s en medewerkers onder 18 jaar wordt geen alcohol geschonken.

Daarnaast geldt voor zowel studentenvereniging Virgo als BRESS een zero tolerance beleid voor drugs. Dit betekent dus ook dat er geen drugs worden getolereerd tijdens het Virgo Introductiekamp.

Indien de regels betreft alcohol en drugs worden overschreden zal er een melding gemaakt worden bij de ouders van de betreffende student en Avans Hogeschool. Ook kan dit betekenen dat je het introductiekamp zal moeten verlaten.

Is er sprake van ontgroeningen tijdens het introductiekamp?

Alles behalve; het doel van het introductiekamp is plezier hebben, je studiegenoten en de stad Breda leren kennen. Mocht je na het introductiekamp besluiten lid te worden van studentenvereniging Virgo, ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Bij S.V. Virgo kun je lid worden zonder een ontgroening te doorstaan.

Kan ik het Virgo introductiekamp volgen op Social Media?

Dit is mogelijk. Het introductiekamp is te vinden op Facebook, Snapchat en Instagram onder de naam Virgokamp.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan contact op met onze kampstaf secretaris, via secretaris@virgokamp.nl