Algemene informatie

12 tot 16 augustus

Virgo Introductiekamp

Je laatste jaar op de middelbare school is aangebroken of je hebt nu in je laatste jaar van het MBO toch besloten om verder te gaan studeren. Dan wordt het tijd om een studie te kiezen, of misschien weet jij al helemaal welke opleiding het moet worden. Heb je besloten om te gaan studeren aan Avans Hogeschool in Breda volgend jaar, dan organiseren wij dé aftrap van je studententijd, namelijk het Virgo Introductiekamp! Dit is een week lang een introductie in de stad Breda, waarbij wij jou kennis laten maken met de stad en uiteraard het studentenleven, waar jij vanaf september ook deel van uitmaakt.

Het introductiekamp wordt georganiseerd door studentenvereniging Virgo, de grootste studentenvereniging van Avans Hogeschool en Breda. Denk je bij het woord “studentenvereniging” meteen aan enge ontgroeningen waar je geen zin in hebt, dan hoef je daar bij ons geen zorgen om te maken. Studentenvereniging Virgo is een gezellige vereniging die dit introductiekamp organiseert, zodat iedereen op een fantastische manier de stad Breda kan leren kennen, zonder ontgroening!

Doordat het introductiekamp wordt georganiseerd door studentenvereniging Virgo betekent dit dat (bijna) iedereen die mee helpt met het introductiekamp een lid is van de studentenvereniging. Om een introductiekamp te organiseren zijn vele mensen nodig om het ook echt een geweldige week te maken voor iedereen die deelneemt. Op het introductiekamp worden de leden ingedeeld in verschillende commissies, hieronder kun je lezen welke commissies dit zijn.

De kampstaf is de hoofd organisatie van het introductiekamp. De kampstaf is bijna een jaar van tevoren al aan de gang om ervoor te zorgen dat elk introductiekamp weer geweldig wordt. De kampstaf zorgt ervoor dat de basis voor het introductiekamp wordt gelegd en delen de leden van de vereniging in de verschillende functies die zij zullen beoefenen op het kamp. Tijdens het kamp zal de kampstaf ervoor zorgen dat alles in goede banen blijft lopen en kun je bij hen terecht voor vragen (liever niet te veel). Zij zijn op kamp te herkennen aan de zwarte t-shirts.

De mentoren zijn voor jullie de belangrijkste commissie tijdens het introductiekamp. Zij nemen jullie overal mee naar toe tijdens het introductiekamp. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor jullie, de intro’s, en zij zullen de hele week alle activiteiten met jullie doorlopen en er voor zorgen dat iedereen een geweldige week beleefd. De mentoren zijn te herkennen aan de groene t-shirts.

De Open Tijd commissie verzorgt de ledenwerving voor studentenvereniging Virgo. Zij zullen tijdens het introductiekamp de studentenvereniging zo veel mogelijk promoten. Door middel van de Open Tijd commissie kun je meer te weten komen over de studentenvereniging en misschien zelf ook wel lid worden! De Open Tijd commissie is te herkennen aan de gele t-shirts.

De activiteitencommissie zorgt voor alle activiteiten die in de ochtend en middag plaats vinden tijdens het introductiekamp. Denk hierbij aan vele variaties aan spelletjes, een fietstocht in en rondom Breda, misschien wel even afkoelen in het water en de kroegen op een heel andere manier ontdekken.

Naast de te gekke activiteiten overdag is er natuurlijk altijd tijd voor een feestje ’s avonds om de dag af te sluiten. Deze feestjes worden georganiseerd door de partycommisie. Zij zullen proberen de meest leuke feestjes te verzinnen, of misschien wel een kroegentocht, om de avonden van het introductiekamp niet meer te vergeten!

Om een introductiekamp te organiseren komen er vele materialen bij kijken. Alle materialen die nodig zijn om het kamp goed te laten verlopen worden geregeld door de materiaalcommissie, ook wel de matcies genoemd. Van tafels en stoelen tot aan ducttape en WD40 om alles soepel of niet meer soepel te laten verlopen. Daarnaast zijn de matcies ook verantwoordelijk voor het vervoer van al die materialen en zelfs medewerkers om alles op z’n plek te krijgen. Ook al zie je als intro niet altijd wie de matcies nou allemaal zijn, er zal altijd een moment op de dag zijn dat je aan ze denkt, namelijk het ontbijt, de meest belangrijke maaltijd van de dag!

Dan is er nog een algemene medewerkerscommissie. De medewerkers zijn algemeen inzetbaar en zul je tijdens het introductiekamp dan op meerdere plekken en tijdens de verschillende activiteiten overal tegen komen. Zij vervullen allerlei hand en span diensten waar het maar nodig is. Denk hierbij aan het uitdelen en assisteren bij de maaltijden, begeleiden bij activiteiten en zelfs het schoonmaken van het kampterrein. Oftewel de medewerkers zijn niet te missen!

De activiteiten-, party-, materialen- en medewerkers commissies zijn te herkennen aan de oranje t-shirts tijdens het introductiekamp.

Daarnaast zijn er nog extra dingen die verzorgt moeten worden. Zo zal er een fotograaf aanwezig zijn om het gehele introductiekamp vast te leggen, zodat alle leuke momenten niet vergeten kunnen worden. Om al die fantastische momenten ook sfeer te geven is er iemand aanwezig die de muziek regelt tijdens het kamp, van de in de vroege ochtend tot in de late uurtjes van het introductiekamp.

En wat we natuurlijk ook echt niet mogen vergeten op het kamp is onze EHBO commissie. De EHBO-ers staan dag en nacht voor jullie klaar voor alle wondjes en andere pijntjes. Hopelijk zijn ze niet nodig, maar gelukkig zijn ze er wel!

12 tot 16 augustus

Studentenvereniging Virgo

Maak kennis met de grootste en gezelligste studentenvereniging van Avans Hogeschool en Breda, S.V. Virgo!

Terug in de tijd…

In 1948 werd studentenvereniging Virgo, toen nog onder de naam Virtus, opgericht en was verbonden aan HTS Sint Vergilius. Begin jaren 70 ging de vereniging helaas failliet, waarna in 1974 “Virgo” werd opgericht.

S.V. Virgo bestaat dus in de huidige situatie al 45 jaar, wat ons één van de oudste studentenvereniging van Breda maakt. Met ruim 400 leden zijn we daarnaast ook nog één van de grootste studentenvereniging van Breda en zelfs de grootste studentenvereniging die gerelateerd is aan Avans Hogeschool.

Onze leden

S.V. Virgo is een studentenvereniging van Avans Hogeschool Breda. Dit betekent dat iedereen die studeert aan Avans Hogeschool in Breda lid kan worden van de studentenvereniging. S.V. Virgo vindt haar oorsprong bij de academies ATGM en AE&I, de technische opleidingen, maar tegenwoordig is S.V. Virgo een studentenvereniging voor heel Avans Breda. Dit betekent dat de meeste leden student zijn of zijn geweest bij een van die academies, maar het ledenaantal wordt steeds verder uitgebreid met studenten van ook alle andere academies van Avans Breda. Zo wordt onze studentenvereniging steeds breder georiënteerd!

De Sociëteit

Dankzij de sociëteit van Virgo, zijn “vriendschap”, “gezelligheid” en “onvergetelijke herinneringen” echte begrippen binnen de vereniging.

S.V. Virgo heeft al een lange tijd haar eigen sociëteit, waar iedereen altijd welkom is om een pilsje, wijntje of frisje te komen drinken. Tot 2016 bevond de sociëteit zich in Avans Hogeschool zelf, maar door omstandigheden moest hier een andere locatie voor worden gezocht. Samen met Avans Hogeschool en BRESS, een sportcentrum op loopafstand van Avans, werd hier een prachtige ruimte voor de sociëteit gerealiseerd.

De sociëteit is toegankelijk voor alle Virgoleden en hun introducées. Ben jij nou benieuwd naar onze sociëteit en wil je graag een kijkje nemen? Schroom dan niet om langs te komen. Je zal altijd hartelijk worden ontvangen in een warme en gezellige sfeer.

De Virgo sociëteit bevindt zich aan de Nieuwe Inslag 99 in Breda, achterin BRESS sportcenter.

Activiteiten

Virgo organiseert wekelijks een borrel op dinsdagavond en zo’n één keer in de twee weken een groot feest op donderdag. Deze feesten kunnen plaatsvinden in de geliefde sociëteit, of in één van de kroegen in het centrum van Breda. Per mail en social media houden we alle leden op de hoogte van feesten, borrels en andere activiteiten.

BRESS

BRESS Bredase Studentensport, partner van Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences, is met een aanbod bestaande uit meer dan

60 sporten, van fitness tot zwemmen en van boulderen tot yoga, hét sportplatform voor hbo-studenten in Breda.

In het BRESS Sportcenter is er voor iedereen iets te doen: Sporten, socializen, studeren of gewoon een hapje en drankje doen. Naast gebruik maken van het uitgebreide aanbod in ons sportcenter, kun je op veel plaatsen op vertoon van je BRESS sportkaart met korting terecht bij onze sportpartners in Breda. Ook hebben we diverse andere lokale partners, zoals Swapfiets Breda en Café de Kater, waar BRESS-leden van extra voordeel genieten.

Voor slechts € 100,- ben je al een heel jaar lid! _Dit is omgerekend slechts € 8,33 per maand. _

 

Meer info: www.bress.nl