Algemene informatie

12 tot 16 augustus

Virgo Introductiekamp

Je laatste jaar op de middelbare school is aangebroken of je hebt nu in je laatste jaar van het MBO toch besloten om verder te gaan studeren. Dan wordt het tijd om een studie te kiezen, of misschien weet jij al helemaal welke opleiding het moet worden. Heb je besloten om te gaan studeren aan Avans Hogeschool in Breda volgend jaar, dan organiseren wij dé aftrap van je studententijd, namelijk het Virgo Introductiekamp! Dit is een week lang een introductie in de stad Breda, waarbij wij jou kennis laten maken met de stad en uiteraard het studentenleven, waar jij vanaf september ook deel van uitmaakt.

Het introductiekamp wordt georganiseerd door studentenvereniging Virgo, de grootste studentenvereniging van Avans Hogeschool en Breda. Denk je bij het woord “studentenvereniging” meteen aan enge ontgroeningen waar je geen zin in hebt, dan hoef je daar bij ons geen zorgen om te maken. Studentenvereniging Virgo is een gezellige vereniging die dit introductiekamp organiseert, zodat iedereen op een fantastische manier de stad Breda kan leren kennen, zonder ontgroening!

Doordat het introductiekamp wordt georganiseerd door studentenvereniging Virgo betekent dit dat (bijna) iedereen die mee helpt met het introductiekamp een lid is van de studentenvereniging. Om een introductiekamp te organiseren zijn vele mensen nodig om het ook echt een geweldige week te maken voor iedereen die deelneemt. Op het introductiekamp worden de leden ingedeeld in verschillende 7 commissies Kampstaf, Mentoren, Open Tijd, Activiteiten Commissie, Party Commissie, Materialen Commissie, Algemene Medewerkers. Algemeen medewerkers vallen ook de EHBO, Fotografen en verantwoordelijke voor licht en geluid.

12 tot 16 augustus

Studentenvereniging Virgo

Maak kennis met de grootste en gezelligste studentenvereniging van Avans Hogeschool en Breda, S.V. Virgo!

Terug in de tijd…

In 1948 werd studentenvereniging Virgo, toen nog onder de naam Virtus, opgericht en was verbonden aan HTS Sint Vergilius. Begin jaren 70 ging de vereniging helaas failliet, waarna in 1974 “Virgo” werd opgericht.

S.V. Virgo bestaat dus in de huidige situatie al 45 jaar, wat ons één van de oudste studentenvereniging van Breda maakt. Met ruim 400 leden zijn we daarnaast ook nog één van de grootste studentenvereniging van Breda en zelfs de grootste studentenvereniging die gerelateerd is aan Avans Hogeschool.

Onze leden

S.V. Virgo is een studentenvereniging van Avans Hogeschool Breda. Dit betekent dat iedereen die studeert aan Avans Hogeschool in Breda lid kan worden van de studentenvereniging. S.V. Virgo vindt haar oorsprong bij de academies ATGM en AE&I, de technische opleidingen, maar tegenwoordig is S.V. Virgo een studentenvereniging voor heel Avans Breda. Dit betekent dat de meeste leden student zijn of zijn geweest bij een van die academies, maar het ledenaantal wordt steeds verder uitgebreid met studenten van ook alle andere academies van Avans Breda. Zo wordt onze studentenvereniging steeds breder georiënteerd!

De Sociëteit

Dankzij de sociëteit van Virgo, zijn “vriendschap”, “gezelligheid” en “onvergetelijke herinneringen” echte begrippen binnen de vereniging.

S.V. Virgo heeft al een lange tijd haar eigen sociëteit, waar iedereen altijd welkom is om een pilsje, wijntje of frisje te komen drinken. Tot 2016 bevond de sociëteit zich in Avans Hogeschool zelf, maar door omstandigheden moest hier een andere locatie voor worden gezocht. Samen met Avans Hogeschool en BRESS, een sportcentrum op loopafstand van Avans, werd hier een prachtige ruimte voor de sociëteit gerealiseerd.

De sociëteit is toegankelijk voor alle Virgoleden en hun introducées. Ben jij nou benieuwd naar onze sociëteit en wil je graag een kijkje nemen? Schroom dan niet om langs te komen. Je zal altijd hartelijk worden ontvangen in een warme en gezellige sfeer.

De Virgo sociëteit bevindt zich aan de Nieuwe Inslag 99 in Breda, achterin BRESS sportcenter.

Activiteiten

Virgo organiseert wekelijks een borrel op dinsdagavond en zo’n één keer in de twee weken een groot feest op donderdag. Deze feesten kunnen plaatsvinden in de geliefde sociëteit, of in één van de kroegen in het centrum van Breda. Per mail en social media houden we alle leden op de hoogte van feesten, borrels en andere activiteiten.

BRESS

BRESS Bredase Studentensport, partner van Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences, is met een aanbod bestaande uit meer dan

60 sporten, van fitness tot zwemmen en van boulderen tot yoga, hét sportplatform voor hbo-studenten in Breda.

In het BRESS Sportcenter is er voor iedereen iets te doen: Sporten, socializen, studeren of gewoon een hapje en drankje doen. Naast gebruik maken van het uitgebreide aanbod in ons sportcenter, kun je op veel plaatsen op vertoon van je BRESS sportkaart met korting terecht bij onze sportpartners in Breda. Ook hebben we diverse andere lokale partners, zoals Swapfiets Breda en Café de Kater, waar BRESS-leden van extra voordeel genieten.

Voor slechts € 100,- ben je al een heel jaar lid! _Dit is omgerekend slechts € 8,33 per maand. _

 

Meer info: www.bress.nl